Inleiding

Op 1 maart 1950 is de hengelsportvereniging Tynaarlo opgericht.  De statuten zijn koninklijk goedgekeurd op 27 augustus 1955, 

terwijl in 1956 hengelsportvereniging Het Baarsje uit Vries zich bij hengelsportvereniging Tynaarlo heeft aangesloten. 

Bij de eerste herziening van de statuten in 1980 is de naam gewijzigd in hengelsportvereniging Tynaarlo Vries.

 

De leden kunnen bij ons meedoen met de volgende competities;      

 

 

 

 

 

Alle wedstrijden worden als stekwedstrijd vervist.

 

 

 Vriezermarktconcours 19 oktober 2019, hier belangrijke informatie

 

 

 

 

   

 

9 Juli, de laatste wedstrijd van de Zomeravondcompetitie. Er werd gevist op de steigers in het Havenkanaal te Assen. Door de aanleg van de "Fietssnelweg" moest er omgereden worden om bij het water te komen, het geen voor de    meesten geen groot probleem was. De kaarten moesten nog even goed geschud worden en er moest nog even opgelet worden. Toch wist Jan Brink zijn leidende positie, ondanks een 5de plaats, te behouden om zo zijn kampioenschap met nog een jaar te prolongeren. Bé Habing steeg nog een plaatsje door als 3de te eindigen deze avond, een 2de plaats in de eindstand was zijn deel. "Verliezer" van de avond was Raymon Timmer, de hele competitie mee aan de leiding, maar door een 10de plaats zakte hij naar de 3de plaats. De dagprijs was voor Jan de Jonge, die een karper van 8240 gram op het droge wist te krijgen, dit wat een karpervisser niet was gelukt. Na bevrijding van het nodige karpermateriaal, lijn, haak, lood enz. kan hij/zij weer vrij rond zwemmen.

 

Woensdagmiddag 19 juni, de 2de les "Hoe leer ik vissen" door hoofdmeester Anne van Veen. Op initiatief van de hengelsportvereniging Tynaarlo-Vries zijn de scholen in de Gemeente Tynaarlo aangeschreven waar een viscursus voor de jeugd aangeboden werd. Slecht 2 jongens uit Eelde ( Hugo en Raphael) hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Nadat ze bij de eerste les hun materiaal in ontvangst mochten nemen, zijnde hengel, snoer met dobber, hakensteker en peilloodje, kon er onder begeleiding van Anne en Luit Knollema de eerste oefeningen bij de waterkant gemaakt worden. Er werden die 1ste middag direct al door beide een 20 tal visjes gehaakt. De 2de les op een mooie warme zomerse dag, werden er weer de nodige visjes verschalkt. Door dat de jongens niet alleen oog voor hun eigen dobber hebben maar ook voor alles wat er om hen heen gebeurt wordt er nog wel een visje gemist. Ook blijkt dat als je te dicht aan de rand van de vijver staat en toch nog denkt dat je verder kunt, je pardoes in de plomp ligt, kopje onder tussen de waterlelies. Assistent van de dag was Jan de Jonge die de jonge cursist met een stevige zwaai weer op het droge slingerde. Over 14 dagen les 3, waar Anne uitleg geeft over het aanmaken en juist bevochtigen van het lokvoer.

niging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 Mei, de 3de wedstrijd van de 55+, locatie padvinderseiland, Hoornse Dijk nabij Haren. 12 Vissers bonden de strijd met elkaar en de elementen aan, een straffe wind uit het noorden blies dwars over het Noord Willemskanaal, daarbij was de temperatuur ook niet echt zomers te noemen. Er werden ruim over de 300 vissen boven water getild, van vele Alvers, Kolbleien, Voorntjes tot zelfs een Karper aan toe. Henk van Rein sloot de middag met een brede grijns af door o.a. een karper van 3 kilo aan de weegcommissie aan te bieden, met 3 goede resultaten staat hij aan de kop van het klassement.

Hij had het hoogste totaal gewicht van de dag, 5540 gram. Op plaats 1 vandaag Willem Middel met 3900 gram en 47 vissen, echter hij kam net 1 vis tekort om de extra prijs van de dag te winnen, 2 heerlijke droge worsten. Die gingen mee naar Tynaarlo, Roelof Pranger was winnaar, 48 stuks en goed voor de 3de plaats. Roelof van Dalen ging met de 2de plaats aan de haal, 4300 gram en 39 vissen, hij had zich niet verveeld.

 

 

 

29 April, ook de Zomeravondcompetitie is weer begonnen. De eerste wedstrijd werd vervist voorbij de inloop van de Drentsche Aa, voorbij de zuivering te De Punt. Er werd gevist van 18,30 uur tot 21.00 uur. Tijdens het wegen viel de duisternis al behoorlijk in. Totaal 16 vissers, die ruim 16 kilo bij elkaar visten. Winnaar werd Raymond Timmer met 2160 gram en 22 stuks, de 2de plaats was voor Bé Habing met 1480 gram en 21 stuks. Willem Middel  was met een gewicht van 1840 en 12 stuks 3de.

 

28 April, de 2de wedstrijd van de Zomercompetitie. De locatie: Schaaphok, het afwateringskanaal van Duurswold. De stijgende lijn zit er nu goed in, nu met 11 vissers aan het vertrek. Een mooi watertje met enige begroeiing, het was gelukkig droog, wel fris. De verwachtingen waren hoog gespannen toen we om 7.00 uur begonnen. Dit was een paar uur later heel anders, de vangsten waren bij de meesten zeer matig tot zeer slecht. Toch kon er wel een klassement worden opgemaakt mede door de vangsten van een aantal zeelten. De dagwinnaar was vandaag opnieuw Bé Habing met 7800 gram gevolgd door Albert van Rein met 6400 gram en 3de man Bart Wiechers  met 4840 gram.

 

 

 

23 April, ook de 55 plussers zijn aan hun competitie begonnen. Gevist werd er ter hoogte van de Oudemolensebrug richting Heidenheim aan de Oostzijde. Onder een stralende zon maar samen met een stevige wind en het gortdroge zand van de weg leek het bij tijd en wijle op een zandstorm.

Nieuw dit seizoen: We beginnen een kwartier eerder en eindigen ook een kwartier eerder, er wordt gevist van 12.45 uur tot 16.45 uur. Om toerbeurt is er per wedstrijd, voor de zwaarste brasem dan wel voorn, een extra prijsje te verdienen. Deze keer voor de zwaarste brasem, de volgende keer bij de Norgervaart voor de zwaarste voorn.

14 vissers melden zich voor deze wedstrijd waarvan er 4 met lege handen weer naar huis gingen.

Grote winnaar werd Anne van Veen met 14 mooie brasems, goed voor ruim 16 kilo. Daar zat ook de de dikste bij waarvoor Anne 2 heerlijke droge worsten voor in ontvangst mocht nemen. Op ruime afstand werd Willem Middel 2de met 12 stuks en 3,5 kilo. Roel van Dalen ving er 6 stuks met een gewicht van 2180 gram, goed voor de 3de plaats.

 

 

 

 

7 April, de eerste wedstrijd van de zomercompetitie, locatie het Hoendiep nabij Enumatil.

Mooi weer en een opkomst van wel 9 vissers, gaat het de goede kant op?

Hier bleek dat Bé Habing het beste uit de winterslaap gekomen te zijn. Een net vol hoofdzakelijk kleine vis,

met een totaal gewicht van 4800 gram was goed voor de overwinning.

Een tweede plaats voor Raymond Timmer(3500 gram) en de derde was voor Anne van Veen ( 3200 gram)