Welkom op de site van de Hengelsportvereniging Tynaarlo Vries

6 juli     Vijfde wedstrijd Zomeravondcompetitie

Ondanks dat het weer de laatste dagen niet echt zomers is en de berichten niet veel verbetering toonden, was het toch nog wel redelijk toeven voorbij de zuivering op het achterste stuk. Een kleine sputter en de wind van achteren, die naarmate de avond viel, minder in kracht werd. Nadat een ieder zijn plek had ontdaan van riet en andere vegetatie kon er gevist worden. Voornamelijk zeer kleine vis en hier en daar een mooie voorn, een enkele brasem en Anno van Dam wist net voor tijd nog een mooi zeelt van ca. 2 kilo op de kant te krijgen. Het ging vanavond dus om de aantallen, 414 in totaal met een gewicht van 14,5 kilo. Winnaar Jan Brink wist daarvan 77 stuks van in het net te krijgen, gevolgd door Luit Knollema met 56 en 1340 gram en Erik Paas 58 stuks en 1200 gram.

 

4 juli      Update Zomeravondcompetitie

Daar het seizoen door de Corona perikelen begon met het cancelen van de eerste wedstrijden en alles nu een beetje in rustiger vaarwater is gekomen, hebben we gemeend om de Zomeravondcompetitie wat aan te passen.Voor meer informatie klik hier.

 

30 juni     Derde wedstrijd 55+

Ook vandaag is het niet te merken dat het zomer is, af en toe sputtert het wat en we zaten niet in de volle wind. Erger waren al die voorbij drijvende plantenresten waar menig visser in verstrikt kwam te zitten. Er werd gevist aan het "Padvinders-eiland" aan de Hoornse Dijk tussen Haren en Groningen. Het parcours staat bekend om de grote aantalen zeer kleine vis. Nu was het de kunst om, of veel kleine, dan wel op de grote vis te gokken. Uiteindelijk bleek dat Willem Bathoorn met 82 stuks en 1900 gram aan het langste eind trok, Nr.1. Marcus Rona werd 2de met 87 stuks en een totaal gewicht van 880 gram, goed voor de bonus van 2 heerlijke droge worsten voor het grootse aantal. Jan de jonge wist beslag te leggen op de 3de plek, 54 stuks en 780 gram. Dus aantal ging vandaag boven gewicht, Roelof van Dalen had het meeste gewicht in het leefnet, 2360 gram en 15 stuks en kwam daarmee tot een 8ste plaats.

 

9 juni     Vierde wedstrijd Zomeravondcompetitie

"The place to be" was vanavond de Oudemolensebrug richting Taarlosebrug, westzijde. Na al het mooie weer van de laatste dagen, leek het nu wel herfst. Harde windvlagen en een temperatuur waar wel weer een jas bij aankon. Bovendien dreven er in het kanaal grote plakkaten kroos, wier, alg en andere plantaardig ongemak. Maar er kon gevist worden, Jan de Jonge was de winnaar van de avond, hij had de juiste mix van aantal en gewicht (70,4), wat hem 1 punt meer opleverde dan Marcus Rona (69,4). Luit Knollema werd met 39 visjes en 1160 gram derde (62,2).

 

23 juni     Eerste wedstrijd 55+ koppelcompetitie

Aan de oevers van het Noord Willemskanaal, tussen Sluis III en de brug te De Punt oftewel tegenover Beuving, vond de eerste strijd in de koppelcompetitie plaats. Negen mannen hadden zich aangemeld om 4,5 koppel te vormen. met in achtneming van de Coronaregels kwamen de koppelgenoten onderling op ruim 4 meter uit elkaar, de koppels op 20 meter. Het weer was zomers warm, eigenlijk niets op aan te merken, de vangsten matig. De droge worsten waren voor Luit Knollema en Anne van Veen, zij wisten samen 38 vissen boven water te krijgen met een gewicht van 4260 gram. Jaap Janssens en Willem Bathoorn kwamen tot 31 stuks en 1300 gram op plaats 2 en 3de werden Anno van Dam en Jan de Jonge, 1640 gram en 19 stuks.

 

22 juni     Derde wedstrijd Zomeravondcompetitie

Het was een echte zomeravond, daar op de dijk tussen de Vriezerbrug en de Vriezerhoek, mooi weer en een zacht windje. Daar was gelijk ook alles mee gezegd, er werd haast geen vis gevangen. De 14 deelnemers van deze competitie wisten met z'n allen totaal nog geen 1400 gram boven water te krijgen. Vier man bleven op de hatelijke nul steken en bij 2 man sloeg de wijzer van de weegschaal niet uit bij hun gevangen visje. Winnaar had Nicky Kamping kunnen zijn, als hij bij zijn val in het kanaal in zijn eigen leefnet was gevallen. Ook vanavond was er een winnaar, "good-old" Marcus Rona was de man van de avond, 11 stuks en wel 320 gram, Raymon Timmer had het hoogste gewicht van de avond,  460 gram en 4 stuks, goed voor een 2de plaats. Als laatste op het podium vanavond, Luit Knollema, met 4 stuks en 140 gram op de teller, de 3de plek.

 

16 juni     Tweede wedstrijd 55+

De 2de wedstrijd van de 55+ vond plaats tussen beide sluizen. Op papier was gepland om achter de zuivering te vissen maar tot ontsteltenis van de uitzetploeg, Willem Bathoorn en Henk van Rein, zagen zij dat een andere groep vissers onze plaatsen hadden ingenomen. Na koortsachtig overleg en snel handelen werd besloten om het tussen de sluizen te proberen. Het werd niet wat we er van verwacht hadden ondanks het mooie weer. Jan de Jonge dacht spekkoper te zijn met een spiegelkarpertje van 1900 gram (20 pnt.) maar werd voorbij gestreefd door Luit Knollema, 17 stuks en 320 gram (20,2 pnt.). De 3de plaats was voor Willem Bathoorn, 12 stuks en 420 gram (16.2 pnt.) De kruimels waren voor de rest waarvan 5 vissers niet van de hatelijke nul afkwamen.

 

15 juni     Tweede wedstrijd Zomeravondcompetitie

Het was een aangenaam weertje daar tussen Sluis Vries en Bosch en Vaart aan het Noord Willemskanaal, van de regen die viel werd je niet eens nat. Het weer dus goed maar de grotere vis liet zich niet zien, Jan de Jonge wist 3 brasems in het netje te krijgen, de zwaarste was goed voor 1740 gram, zijn totaal van 4580 gram was goed voor de 1ste plaats. Luit Knollema kwam tot een 2de plaats met 77 kleine visjes met een totaal gewicht van 1040 gram, een gewicht dat ook Jan Brink ter weging bracht, hij had daar 28 vissen voor nodig. Door de 14 aanwezige vissers werden 281 vissen gevangen met een totaal gewicht van 11,5 kilo

 

8 juni     Eerste wedstrijd Zomeravondcompetitie.

Ook de zomeravondcompetitie is weer van start, de eerste 3 wedstrijden zijn komen te vervallen door de corona crisis. De temperatuur deed niet echt aan een mooie zomeravond denken, menigeen begon in korte mouwen maar alras moest de jas erbij aan. Handschoenen en een muts hadden ook niet misstaan. Het was een zogenaamde taaie visserij, 124 visjes werden uit het water getakeld, op zich niet slecht echter het gewicht van dit alles was net 8 kilo. Er is altijd wel 1 die er met de eer vandoor gaat en dat was vanavond Jan Brink, de kampioen van vorig jaar, liet dank zij de enige brasem van formaat en 26 kleine visjes, 2180 gram noteren.                                                                                     Anne van Veen (2) wist met 0,6 punt verschil Jan de Jonge net (3) voor te blijven.           

 

2 juni     Eindelijk is het weer zover.

Met enige vertraging i.v.m. de coronaperikelen zijn we vanmiddag begonnen met de 55+ competitie. Met de aanschaf van 2 weegdriepoten en het inachtneming van de regels opgemaakt in het protocol verantwoord vissen , toestemming van Federatie en Gemeente, was het bij het K.I. Station ( Vriezerbrug- Sluis Vries) the place to be. Na een zonovergoten middag met 16 deelnemers kwam er toch weer een uitslag uit de bus. Henk van Rein, op stek 2, had met 6940 gram en 11 vissen genoeg voor de 1ste plaats, zijn buurman Anne van Veen, op stek 1, had ook 11 stuks in het netje maar de weegschaal bleef bij hem op 4500 gram steken. de 3de plek was voor Kobus Koops met 1760 gram en 5 stuks. Als je 5 visjes en 180 gram had of 4 en 280 gram, was dit al genoeg voor een gedeelde 4de plaats (resp. Luit Knollema en Jaap Janssens) De rest zat het grootste gedeelte te wachten op de toeter van 16.45 uur.

Dit jaar gaat dus de nieuwe puntentelling bij de 55+ competitie in. Dit houd in No. 1 krijgt 1 strafpunt, no. 2 krijgt 2, no. 3 dus 3, enz tot en met No. 8 met 8 strafpunten, de rest krijgt 9 strafpunten en mensen die afwezig zijn 10 strafpunten. Zo blijft de achterhoede wat dichter bij elkaar.

 

28 mei     Hengelsportvereniging Tynaarlo Vries, 55+ en Zomeravondcompetities

Na lang wachten willen we dinsdag 2 juni beginnen met onze 55+ competitie en maandagavond 8 juni met de Zomeravondcompetitie ( hierover meer in de loop van de komende week)

Nu er een versoepeling van de regels is t.a.v. het coranavirus, kunnen we met inachtneming van het geldende protocol verantwoord vissen bij hengelsportverenigingen van 18 mei, weer in wedstrijdverband aan de waterkant vertoeven.

Belangrijk bij dit alles is de 1,5 meter afstand tot elkaar en hygiënemaatregelen.

De eerste wedstrijd van de 55+, is tussen Sluis Vries en de Vriezerbrug. Verzamelen t.h.v. het K.I.Station, het parcours zal tijdig uitgezet zijn en de commissie idem aanwezig.

Daar blijft U in de auto en wordt er op afstand geloot en rijdt U direct door naar uw stek en kunt deze beginnen op te bouwen. Om kwart voor 1 gaat de toeter en dan mag er gevist worden. Niet voor die tijd voeren!!!

We gaan er van uit dat U weer vist,  mocht dit niet zo zijn of op de te vissen datum verhinderd bent, geef dit dan tijdig door, dit met het oog op het uitzetten van de plaatsen.

Bij het einde van de wedstrijd gaat de toeter weer en kan er opgeruimd worden. De weegcommissie komt langs, U doet alleen de vis in de emmer waarna U de weer op min. 1,5 meter gaat staan. De weegcommissie plaatst de emmer/het net aan de driepoot en noteert het vangstgewicht, daarna wordt er geteld. U wordt verzocht om niet met de weegcommissie mee te lopen.

We rekenen ook op jullie gezonde verstand zodat wij niet als agenten moeten optreden. Niet naleven van de regels kan de vereniging € 4000.00 gaan kosten en de deelnemers € 390.00 per persoon  

Het aanspreekpunt betreft Corona zaken is Jan de Jonge, 06-33844415                                                                                                                                                                                                       

 

We zien U graag van af dinsdag weer aan de waterkant, de commissie 55+ 

Roelof van Dalen

0592-541449

Willem Bathoorn

0592-542374

Marcus Rona

0592-541348

Henk van Rein

06-14460804

Jan de Jonge

06-33844415

Luit Knollema

06-26848183

 

 

 

 

 

Mede naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen van de overheid om verdere verspreiding van het Corona-virus in te dammen, heeft het bestuur besloten om alle wedstrijden van de vereniging, tot 1 juni af te gelasten.

Dit betreft de zomercompetitie, de zomeravondcompetitie en de wedstrijden van de 55+.

 

Update coronavirus Sportvisserij Nederland

Op maandag 23 maart jl. maakte het kabinet bekend dat tenminste tot en met 1 juni alle evenementen – ongeacht groepsgrootte, aard en doel – verboden zijn. Hieronder vallen dus ook viswedstrijden, wedstrijdtrainingen, beurzen, cursussen, ledenvergaderingen en andere evenementen binnen de sportvisserij.

Sportvisserij Nederland hecht zeer aan de naleving van deze aangescherpte regels, omdat we net als iedereen willen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Sportvissers die toch willen gaan vissen om een frisse neus te halen, krijgen van Sportvisserij Nederland het dringende verzoek om maatregelen van gemeentes na te leven en hoe dan ook de volgende richtlijnen in acht te nemen:

- Áls je gaat vissen, ga dan in je eentje - ook als je met een boot het water opgaat.
- Kies je stekken liefst in landelijk gebied, zodat je weinig andere mensen tegenkomt.
- Houd je te allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter.

Blijf gezond

Dat de regels op dit moment zwaar voelen, is niet voor niets: ze zijn van groot belang voor onszelf en voor anderen. Houd je er dus aan en blijf gezond, dan kunnen we hopelijk snel weer als vanouds sportvissen.

 

 

 

De gegevens van 2019 zijn verplaatst naar het Archief