Op 20 oktober 2018 organiseerde de vereniging haar jaarlijkse Vriezermarkt concours, klik hier voor de uitslag

 

Als bestuur willen wij ook de komende jaren onze best blijven doen voor de hengelsport in zijn algemeenheid
en voor onze leden in het bijzonder.

 

Vissen zonder vispas of het niet volgen van richtlijnen kan leiden tot boetes.

 

Dinsdagmiddag 3 juli, 2de koppelwedstrijd van de 55+. Tegenover de scheepswerf van Beuving, richting de sluis, stralend mooi weer en volop vis, wat wil je nog meer?

Winnaars waren Luit Knollema en Jan de Jonge met 160 vissen en 4940 gram gevolgd door Roelof van Dalen en Anno van Dam op de 2de plaats. met 77 stuks en 2740 gram. Op 3 eindigden Raymond Burnip en Jaap Janssens met 61 stuks en 4460 gram, 4 werden Willem Bathoord en Willem Middel, 73 stuks en 2740 gram.

Marcus Rona, werd 5 maar viste alleen toch bracht hij 58 stuks in het netje, goed voor 2260 gram. Totaal dus 429 vissen met een gezamenlijk gewicht van bijna 19 kilo. Dat is wel eens minder geweest.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                              

   Maandagavond 2 juli, de laatste wedstrijd van de Zomeravondcompetitie. Op de steigers in het Havenkanaal nabij Assen.

 

    Op deze mooie, zonnige zomeravond kon de top van het klassement nog danig veranderen, echter het bleef zoals het was.

    Eindwinnaar werd Jan Brink met 15 punten gevolgd door Raymond Timmer met 23 punten en Jan de Jonge met 24 punten.

 

     Vandaag was Erik Paas voor de 3de keer dagwinnaar, nu met 54 vissen en 2400 gram, in het eindklassement goed voor de

     5de plek.

 

     Er hebben aan de competitie 19 vissers mee gedaan en in totaal is er bijna 135 kilo vis gevangen over 10 avonden.

     Winnaar Jan Brink kwam tot een gewicht van 17600 gram, gevolgd door Jan de Jonge met 14010 gram.

 

     In het midden winnaar Jan Brink geflankeerd door 2de man Raymond Timmer (rechts) en 3de Jan de Jonge (links)

 

 

 

 

3 juni, een thuiswedstrijd voor onze voorzitter Jan Trip, tussen Oude Schouw en Grouw, in het Prinses Margrietkanaal aan de zuidzijde. Mooi rustig zomerweer, mooie stekken en in de loop van de morgen een sterk toenemende plezier en beroepsvaart. De vis was daar wel aangewend want er werd menig visje verschalkt. Na afloop en nog voor de weging was de conclusie van een ieder, dat men zich goed vermaakt had. Eindelijk had Albert van Rein zijn voertje zoals hij zich wenste, met bijna 9500 gram was hij de grote man, gevolgd door Jan Brink met 7300 gram en Bart Wiechers, 5300 gram. Jan Trip, Anne van Veen en Jan de Jonge lieten de weegschaal stilstaan bij resp. 4500, 4350 en 4200 gram.

 

 

Op dinsdagmiddag 22 mei is ook de eerste koppelwedstrijd van de 55+ vervist. Na 2 individuele ronden gingen 10 vissers bij de zuivering met elkaar de strijd aan. 5 Koppels, samengesteld na loting, genoten van de goede temperatuur en een lekker zonnetje, de wind had wel achterwege mogen blijven. Wat meer vis en wat minder wind. Toch kwam er een winnar uit de bus en wel koppel 1, Roelof van Dalen met de net 55+er Luit Knollema, 16 vissen in het net en 1660 gram op de weegschaal.

Op de voet gevolgd door koppel 3, Marcus Rona and Raymond Burnip, 15 vissen en 1300 gram. Het erepodium was compleet met team 2, Willem Bathoorn en Willem Middel, 7 vissen en 940 gram. De overige teams keerden zwaar gedesillusioneerd huiswaarts.

 

 

 

 

De vierde zomerwedstrijd is op 13 mei vervist in het Oude Winschoterdiep te Groningen. De harde beats en bassen van het Misfit Techno Dancefestival dreunden al vanaf middernacht tot aan 11 uur 's morgens over het water. Het deed ons vissers en waarschijnlijk ook de vissen geen goed, de vangsten waren matig.

Anne van Veen en Jan Trip hadden een redelijk aantal kleine vis, Bart Wiechers en Jan de Jonge konden nog een aardige brasem verschalken. Door het lawaai en gebonk was een aardig snoekbaarsje danig in de war, waardoor hij zich in een piertje van Jan de Jonge verslikte, pech voor hem, snoekbaars telt niet mee.

In de verlenging kon Bart in het bijgetelde kwartier zijn overwinning veilig stellen.

 

 1. Bart Wiechers 1800 gram

 2. Anne van Veen 1400 gram

 3. Jan Trip 1300 gram

 4. Jan de Jonge 1200 gram

 

 

 

 

 

Op 30 april, is de 2de wedstrijd van de zomeravondcompetitie  alweer vervist. Waarschijnlijk door het dreigende weer waren er maar 12 deelnemers bij de start. De vangsten waren minimaal, met 29 punten was je al bijna winnaar, echter er waren 4 deelnemers met dit puntenaantal. Wie het dichtst naar het midden zit gaat dan voor. Het was Erik Paas op stek 3, die ondanks een misser van een zeelt of karper, met de 1ste plaats naar huis mocht gaan. Gevolgd door Jan de Jonge op stek 2 en Steven Kamping en Willem Bathoorn, hadden beiden kopstek. Bij navraag gaat dan het aantal voor het gewicht, dus Steven 3 en Willem 4.

 

 

Het enige wat we van de bonusvis van Erik Paas te zien kregen was een kromme hengel, enkele meters elastiek en een paar enorme draaikolken.

 

 

 

 

Op 29 april hadden wij alweer de 2de wedstrijd van de Zomercompetitie, in de Zwemmer bij Westergeest. Na wat omzwervingen dit i.v.m. wegafzettingen, waren we omstreeks half 7 ter plaatse. Er zat een stevige trek in het water en ondanks de dreigende weersverwachting bleef het tot net na de weging droog, dus daarover geen klagen. De vangsten waren voor die gene die het beste met de omstandigheden om kon gaan wel goed. Jan Trip was vandaag winnaar, met ruim 11 kilo was hij "The Man to beat", gevolgd door Bart Wiechers met 9,5 kilo en Albert van Rein met bijna 7 kilo. Na dit geweld waren de kruimels voor resp. Jan de Jonge, Anne van Veen, Raymond Timmer en Steven Kamping.

 

  Linksonder:                                                                         Middenonder:                                        Rechtsonder:          

  Jan Trip kon al lachen toen hij als 1ste zijn vis aanbood                                                         Ondanks een 2de plek, toch een "Big Smile"

 

                                                            Een paar stevige exemplaren 2 tot 2,5 kilo