Welkom op de site van de Hengelsportvereniging Tynaarlo Vries

15 oktober      Verbod wedstrijden t/m 11 november

De nieuwe maatregelen die op 15 oktober zijn aangekondigd door het kabinet, betekenen voor de sport dat iedereen vanaf 18 jaar alleen mag sporten op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan de komende 4 weken, t/m 11 november 2020. Dit geldt voor alle viswedstrijden van lokaal tot landelijk. Met dit besluit houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid, het RIVM en de NOC*NSF en Sportvisserij Nederland. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en willen de verspreiding van het coronavirus tot het minimum beperken. Wij gaan er van uit dat jullie je aan deze maatregelen houden en laten we er met zijn allen voor zorgen dat we gezond blijven!!

 

13 oktober      Dertiende en laatste wedstrijd 55+

Het was een mooie herfstdag niet te veel wind en af en toe nog een flauw zonnetje, prima visweer. Het moest gebeuren vanaf de Vriezerbrug richting K.I. station. In deze laatste, iets ingekorte wedstrijd, zou de kampioen van 2020 gekroond worden. Nog 2 kandidaten voor de titel, Arend Boelens, hij moest de wedstrijd winnen en Luit Knollema, die dan minimaal 5de moest worden. Daar dacht Jan de Jonge heel anders over, hij kreeg het op de heupen en viste ruim 14 kilo in het netje, goed voor de dagoverwinning en de droge worsten waar hij 'nachts al van droomde. Arend werd 2de met 2240 gram voor Willem Middel die dus 3de werd met 1720 gram. Vervolgens ging het hele gezelschap naar Café "Onder de Linden" in Vries om het seizoen, onder het genot van een paar consumpties en een lekkere gehaktbal, af te sluiten met de prijsuitreiking. Op de 1ste foto links 2de prijswinnaar Arend Boelens en rechts kampioen Luit Knollema. Marcus Rona, 3de prijs, was wegens een dubbele liesbreuk verhinderd. Op de foto daarnaast Jaap Janssens, die na 4 koppelwedstrijden als beste visser boven kwam drijven. Ook werd er nog even over de puntentelling gediscussieerd. Er werd besloten om volgend jaar puur op gewicht te gaan vissen. De nieuwe lijst met data en de vis locaties werden uitgereikt en besproken. Deze zullen binnenkort bij de federatie aangevraagd worden. We hopen een ieder volgend jaar weer aan de waterkant te mogen begroeten en dat de Corona-ellende tot het verleden behoord.

 

 

 

 

 

6 oktober      Twaalfde wedstrijd 55+

Er was ons weinig goeds belooft betreffende het weer, harde wind en veel regen. Dat viel gelukkig erg mee, wat sputters en een straf briesje zo nu en dan. De competitie nadert de ontknoping, de 1 na laatste wedstrijd werd vervist tussen de sluizen. Slechts 157 vis(jes) lieten zich vandaag verschalken door de 16 aanwezige vissers. Koploper Luit Knollema liet zich geen oor aannaaien en maakte zijn kopstek waar met de dagoverwinning. 36 vissen en 2360 gram. Willem Middel liet zich met 2620 gram en 16 vissen ook weer eens in de top zien, een 2de plaats was zijn deel. Anne van Veen ving genoeg baarsjes voor de 3de stek. Marcus Rona sneuvelde vandaag in de strijd om de eindoverwinning, met 1 vis mocht hij de rij met visvangende deelnemers sluiten. Volgende week de finale, kan Arend Boelens, Luit Knollema zenuwachtig maken en krijgen we weer net zo'n ontknoping als vorig jaar?

 

4 oktober     3de wedstrijd Zomercompetitie

Vandaag werd er gevist nabij Akkrum in de Nesker Sylroede, dat is Fries voor Nesser Zijlroede. Een smal kanaaltje waar ondanks dat het al oktober is, nog wel wat pleziervaart door heen ging. De weersvoorspellingen waren ronduit slecht, maar vielen op wat sputters en een aantrekkende wind toch nog mee, het kon erger. Tegen kwart voor 7 hadden de 7 deelnemers zich ter plaatse in het pikke donker verzameld, om na de loting de visstek op te bouwen. De vangsten waren erg wisselend, veel mooie voorn, baars en wat zwartbekgrondels waren de hoofdmoot. Een fatsoenlijke brasem liet zich niet zien. Bé Habing was de man van de dag, met bijna 200 vissen, en een totaal gewicht van 9260 gram, was hij de no.1, Jan Brink kon nog enigszins aansluiten met 6920 gram, de 2de plaats was zijn deel. Anne van Veen voerde de achterhoede aan met de 3de plek, 3320 gram. Er werd gepolst of er nog liefhebberij was om de zomercompetitie nog wat aan te vullen, daar er in het begin van het seizoen 7 wedstrijden zijn komen te vervallen. Er was animo, informatie volgt via de app. en de site.

 

29 september     Elfde wedstrijd 55+

Vandaag was het strijdtoneel aan de Hoornse Dijk bij Haren, het Padvinderseiland. Na een natte morgen was ons een droge middag beloofd, echter een vrij christelijk regentje gooide aan het begin aardig roet in het eten. De concurrentie had het vandaag op koploper Luit Knollema voorzien. Met een 4de plaats (71 vissen en 2740 gram) liet hij zich niet van de troon stoten. Marcus Rona vandaag 1ste met 95 stuks en 1820 gram en Arend Boelens, 2de met 75 stuks en 3460 gram deden voorlopig vergeefs een greep naar de macht. Anne van Veen met 77 stuks en 2180 gram mocht als laatste het podium betreden. Totaal 511 vissen met een gewicht van 21.120 gram, een gemiddelde van nog geen 42 gram per visje. Jan de Jonge was wederom de man voor de worsten, deze keer met een voorn van 260 gram.

 

22 september     Tiende wedstrijd 55+

Het geplande parcours voor vandaag, Onlandsweg richting Vriezerbrug, leek meer op een strak geschoren voetbalveld dan een strijdtoneel voor ons wedstrijdvissers, een en al kroos. Er werd uitgeweken naar de andere kant van de brug richting voormalig K.I. station. Uiteindelijk 16 man aan het vertrek, onder de afzeggers ook onze kersverse ridder Roel Pranger, het zij hem vergeven. Hoe mooi het weer ook was, de visserij was zoals men dan wel zegt, taai. Luit Knollema, als laatste een kopstek toegewezen, profiteerde daar volop van, hij bleef Anne van Veen 60 gram voor, die daar 2de mee werd. Een andere titelkandidaat, Arend Boelens, kwam met meer vis, maar minder gewicht, tot de 3de dagprijs. De intussen bekende worsten waren voor Jan de Jonge met een brasem van bijna 1,5 kilo.

 

15 september     Vierde wedstrijd 55+ koppelcompetitie

Het was bloedheet en er stond geen zuchtje wind, het water tegenover Beuving was schoon van eendenkroos, niets stond een lekkere vismiddag meer in de weg. Vandaag de laatste koppelwedstrijd, de grote finale. De 3 koplopers/kanshebbers op de titel, Luit, Jaap en Marcus, moesten goed op hun tellen passen, anders vervloog hun aanspraak hierop. En zo geschiedde. Terwijl Raymond Burnip samen met Jan de Jonge de eerste plaats van de dag pakten en Roelof van Dalen en Willem Bathoorn vervolgens de 2de stek, was het Jaap Janssens die met Anno van Dam 3de werd en daarmee Luit Knollema een gevoelige tik over de neus gaf. Luit werd samen met Roelof Pranger 5de en laatste achter Marcus Rona, die het alleen moest zien te klaren, hetgeen dus niet is gelukt. Jaap Janssens dus no.1 in de eindstand gevolgd door Luit en Marcus.

 

 

13 september     2de wedstrijd Zomercompetitie

Daar uw vliegende reporter zelf niet aanwezig was bij deze 2de wedstrijd van de zomercompetitie, wegens een opfriscursus "Hoe leer ik vissen" in het Noord Hollandse, moet ik mij bepreken tot de uitslag. Plaats van handeling was het van Starckenborgkanaal ter hoogte van Dokwerd. Slechts 5 vissers aan de waterkant om met elkaar uit te maken wie de weegschaalwijzer het meeste zou laten uitslaan. Ook vandaag bleek Jan Brink de sterkste, met 3640 gram was hij Bé Habing met 50 gram meer de baas. Nicky Kamping werd 3de met 2710 gram en nam daar de gevestigde orde, zijnde Anne van Veen en Bart Wiechers bij de neus.

 

8 september     Negende wedstrijd 55+

Voor het eerst dit seizoen waren alle steknummers bezet, 18 mannen en 1 dame aan de waterkant. Plaats van handeling vandaag was tussen de Nieuwe Stukken en de Vriezerbrug. Uit de dreigende lucht kwam gelukkig maar een enkele sputter, af en toe stroomde het behoorlijk. De kleine vis was vandaag niet in zo grote getale aanwezig, er werden totaal 234 vissen gevangen met een gewicht van 23 kilo. De meesten, goed voor de heerlijke droge worsten, werden gevangen door Arend Boelens, 34 stuks. Samen met een gewicht van 2280 was dit ook goed voor de dagoverwinning. Met 3400 gram en 17 stuks werd Willem Bathoorn keurig 2de en Luit Knollema kon de schade beperken met de 3de plek. Dit 3 tal en Marcus Rona, die vandaag een afstreper liet noteren, staan redelijk stevig aan de leiding van het klassement. Met nog 4 wedstrijden te gaan is voor de achtervolgers nog wel wat te halen, maar dan moet er wel vis in het netje komen.

 

1 september     Derde wedstrijd 55+ koppelcompetitie

Uw vliegende reporter was deze mooie visdag zelf niet aan de oevers van het Noord Willemskanaal te vinden waar 4 en een half koppel kans wisten te zien om 565 vissen aan de haak te slaan. Het duo Janssens/Knollema zag zelfs kans om bijna iedere minuut een vis in het net te laten belanden, 230 vissen in 240 minuten wedstrijd, en dan zegt men dat vissen zo ontspannend werkt. Op bijna de helft van de punten eindigden Marcus Rona en Raymond Burnip met 118 stuks. Roelof van Dalen en Anne van Veen, Roel Pranger en Anno van Dam en Willem Bathoorn, hij moest het alleen doen, resp. 3de, 4de en 5de konden tegen dit geweld niet op.  

 

 

30 augustus     1ste wedstrijd Zomercompetitie

Met enige vertraging zijn we dan toch met de Zomercompetitie begonnen. Er was ons niet veel goeds beloofd wat het weer betreft. Dit viel, ondanks een tot stevig aanwakkerende wind en een enkele sputter, erg mee. Vandaag was het strijdtoneel het Prinses Margrietkanaal ter hoogte van Spannenburg. Hier bonden 8 vissers met elkaar de strijd aan om de fel begeerde dag prijzen. Om het meeste gewicht in het net te krijgen, bewees Jan Brink dat dit niet met de feeder hoeft. Kort aan de kant wist hij ruim 7,5 kilo op de wal te tillen, goed voor de 1ste plaats. Anne van Veen had met 6900 gram genoeg voor de 2de plek, terwijl Jan Trip, in zijn vertrouwde omgeving, met 5680 gram, beslag legde op de laatste podiumplaats. Hendrik Haandrikman en Bé Habing kwamen daarvoor, ondanks toch een redelijke vangst, net te kort. De kruimels waren voor resp. Jan de Jonge, Bart Wiechers en Nicky Kamping. Volgende wedstrijd 13 september.

 

25 augustus     Achtste wedstrijd 55+

Het was een natte bedoening daar bij de Oudemolensebrug richting Heidenheim, vanaf de toeter tot aan het einde regende het. Ook nu lieten 571 vissen zich weer verleiden tot een noodlottige hap. Het was de top 3 van vandaag die hier het merendeel van op de kant wist te krijgen. "Good Old"Marcus Rona gaf weer vis les, met 117 vissen en een gewicht van 2520 gram, was hij de no.1 met aantal en gewicht. Dat is wat je noemt de concurrentie de mond snoeren. Arend Boelens, ook goed op dreef, kwam met 109 stuks en 2420 gram een eind in de richting, het werd plaats 2. Willem Bathoorn werd 3de met 92 stuks en 1980 gram. De worsten voor de dikste voorn moesten gedeeld worden door Jaap Janssens en Henk "droge worst"van Rein.

 

18 augustus     Zevende wedstrijd 55+

De ergste hitte is weer voorbij en op een paar kleine buitjes na, kon er weer goed gevist worden. Het moest gebeuren ten zuiden van de Oudemolensebrug, aan de westzijde. Vandaag 15 vissers aan het kanaal die samen 587 vissen boven water en in het net wisten te krijgen met een totaalgewicht van bijna 31 kilo. Ook nu loonde het om op het aantal, dus voornamelijk kleine vis, te gokken. Arend Boelens was weer de man van de dag, 87 stuks en ook nog eens 3 kilo op de weegschaal, no.1. Marcus Rona had er zelfs 89 maar bij hem bleef de wijzer op 2200 gram steken, no.2  Luit Knollema werd 3de met 84 stuks en 2820 gram. Het hoogste gewicht van de dag was voor Roelof van Dalen die met bijna 4,5 kilo, "slechts" 7de werd. Henk van Rein kan weer worst eten, hij had de dikste brasem.

 

11 augustus     Zesde wedstrijd 55+

Vandaag was het bijna te mooi weer om te vissen, bijna want een stevige bries bracht de verhitte hoofden van de vissers, de nodige verkoeling midden in deze heersende hittegolf. De meeste meegebrachte parasols/parapluis konden in de auto blijven, een enkeling probeerde hem op te zetten, om er vervolgens bij de eerste de beste rukwind achteraan te gaan. Verder was het dus goed toeven daar tussen de Taarlosebrug en de splitsing Havenkanaal. Winnaar vandaag was Luit Knollema die ook met het grootste aantal, 43 stuks, de bonusprijs van 2 heerlijke droge worsten in ontvangst mocht nemen. Henk van Rein, altijd op jacht naar de grootste en dikste vissen, kwam net een paar punten te kort, maar goed voor de 2de plaats,3820 gram. Marcus Rona laat ook wekelijks van hem horen, nu de 3de plaats met 28 stuks en 1540 gram. Volgende week de eerste inhaalwedstrijd bij de Oudemolensebrug - Taarlosebrug.

 

6 augustus     Aanpassing wedstrijdschema 55 + en afgelasting Trias wedstrijd

Dat het corona virus behoorlijk roet in het dagelijks leven gooit weten we nu terdege. Gelukkig mogen en kunnen we er wel om vissen, daarom willen we de aan het begin van de competitie gemiste 3 individuele wedstrijden en 1 koppel wedstrijd inhalen. De individuele wedstrijden op 18 augustus ( Oudemolensebrug - Taarlosebrug), 29 september ( Hoornse Dijk, padvinderseiland) en 13 oktober (Vriezerbrug - Sluis Vries), de koppelwedstijd op 1 september Brug De Punt - inloop Drentse A. De wedstrijd van Trias, 24 september, komt te vervallen, daar de samenkomst voor en na de wedstrijd op problemen stuit in "De Pan".

 

4 augustus     Tweede wedstrijd 55+ koppelcompetitie

Er is altijd wel wat te "zeuren", is het niet het weer, dan wel de waterkwaliteit, of zoals vandaag dat de vis een "day off" heeft. Bij het voormalige K.I. station, tussen Vriezerbrug en Sluis Vries bonden 9 vissers de strijd aan in de 2de koppelwedstrijd van dit seizoen. Van deze 4 en een half koppels wisten Marcus Rona en Roelof Pranger toch nog samen 23 visjes in het net te krijgen, gevolgd door Luit Knollema en Jaap Janssens met 15 stuks. Derde werden Raymond Burnip en Willem Bathoorn. Achter Anno van Dam en Roelof van Dalen, werd Jan de Jonge (alleen) zwaar gedesillusioneerd laatste. Gelukkig was het mooi weer....  

 

 

3 augustus     Negende en laatste wedstrijd Zomeravondcompetitie

Vanavond de laatste in deze serie van 9 wedstrijden waarin de beslissing viel in de strijd om de eindoverwinning. Jan Brink toch terug gekomen van zijn vakantieadres wilde zich niet de kaas van het brood laten eten door een van de 4 andere "mogelijke" eindoverwinnaars. Jan deed wat hem te doen stond en viste een "2" en zo kon hij voor de 5de keer!! op rij de eindoverwinning in de wacht slepen. Vandaag was Anne van Veen wederom de man met 30 vissen en 4 kilo op de weegschaal, Jan Brink dus 2 met 22 vissen en 2720 gram en Marcus Rona 3 met 31 stuks en 1 kilo. De eindoverwinning voor Jan Brink, 2de Jan de Jonge en 3de Erik Paas. Een competitie waar we met 14 man aan begonnen en waarin bijna 100 kilo vis is gevangen.

 

28 juli     Vijfde wedstrijd 55+

Ook de 55 plussers konden aan de bak tegenover Beuving, het water was redelijk schoon op de meeste plaatsen, maar er stond een vervelend briesje over het water met af en toe een sputter regen. De 17 aanwezige vissers wisten 346 stuks met een gewicht van ruim 19 kilo boven water te krijgen. Na een wat moeizaam begin in de competities begint Arend Boelens een beetje op stoom te komen, vandaag was de eerste overwinning een feit. Met 51 stuks en 1440 gram bleef hij Marcus Rona voldoende voor (48 stuks en 1480 gram) Luit Knollema, net terug uit zonniger oorden, pakte de 3de stek met 36 stuks en 1220 gram. Er wordt met smacht door de feederaars op de grote brasem gewacht zodat zij dan hun slag kunnen slaan, tot op heden laten die zich niet zien...

 

27 juli     Achtste wedstrijd Zomeravondcompetitie

Plaats van handeling was vanavond het zandpad tegenover Scheepswerf Beuving oftewel tussen sluis De Punt en brug De Punt. 4 Man verhinderd, dus 10 man aan de start. Het weer was redelijk rustig met wat regen aan het begin en aan het einde bij de weging, de dreigende luchten waren de oorzaak voor de vroege inval van de duisternis. Maar er werd dus ook gevist: 253 vissen met een totaal gewicht van 15160 gram werden er ter weging aangeboden, wat de hoogste avondscore tot nu toe is. Anne van Veen deed daarvoor het meeste in het netje (3380 gram), gevolgd door Jan de Jonge (2800 gram) en Erik Paas (2420 gram). Met nog 1 wedstrijd te gaan wordt het dringen aan de top. Jan Brink zal nog wel van zijn vakantieadres terug moeten komen om de eindoverwinning veilig te stellen, er zijn nog 4 kapers op de kust, de een met wat meer kans dan de andere.....

 

20 juli     Zevende wedstrijd Zomeravondcompetitie

Deze eerste inhaalwedstrijd werd gevist bij de Oudemolensebrug richting Heidenheim, westzijde. Het begon allemaal vrij aardig, zomers weer en een kroos-vrij kanaal. Echter om een uur of half 8 draaide de wind naar het noorden en heel het kanaal trok dicht met eendenkroos, van stek 1 geleidelijk naar stek 11. Dit belemmerde de vangsten, die goed begonnen, aanzienlijk. Maar ook hier was weer een de beste, Erik Paas scoorde zijn 2de 1 en rukt op naar de 2 de plaats in de tussenstand, Jan Brink was nu weer goed voor een 2de plek en Anno van Dam ging er met het brons vandoor. Anne van Veen had kunnen winnen ware het niet dat hij ruim nadat de toeter was gegaan, bij het tewatergaan om te zoeken naar een poot van zijn plateau, op een enorm zware brandkast stuitte. Met hulp van een nabij wonende boer met tractor en vereende krachten werd deze op het droge getild. De politie is ingeschakeld......

 

14 juli     Vierde wedstrijd 55+

De ene dag is de andere niet, gisteren volop zon en het vistraject voor vandaag vol met kroos, vandaag verdwenen de zon en het kroos en daar voor in de plaats kwam er regen. Het was een natte bende daar tussen de Oudemolensebrug en de Taarlosebrug. Door de weersomstandigheden zaten we aan de westoever i.p.v. de geplande oostkant. Met 15 visser aan de start werd de jacht op de (kleine) vis ingezet. De 2 echte "voorntjespikkers" Rona en Knollema waren afwezig, maar de honneurs werden waargenomen door de heren de Jonge en van Dam die ook wel een klein visje wisten te vangen. Jan de Jonge werd no.1 met 98 stuks, Anno van Dam 2de met 87. het podium voor vandaag werd gecomplementeerd met Willem Bathoorn, 53 stuks. Totaal werden er 501 vissen uit het water gehaald met een gewicht van bijna 16,5 kilo.

 

13 juli     Zesde wedstrijd Zomeravondcompetitie

Een echte zomeravond, lekker temperatuurtje, geen zuchtje wind en het water als een spiegel met hier en daar een pol gras, niets stond een mooie visavond meer in de weg. Ook deze avond moest er op aantallen worden gevist, de grote vis liet zich vanavond niet zien. Totaal wisten de 11 vissers, 467 vissen boven water te krijgen met een gewicht van 11680 gram. Erik Paas was de man met de meeste punten gevolgd door Arend Boelens. Jan Brink en Anne van Veen kwamen allebei tot 81 punten, Jan zat precies in het midden, hij gaat voor dus no.3 voor hem. Volgende week de 1ste inhaalwedstrijd, Oudemolensebrug richting Heidenheim, oost of westzijde ( even aanzien wat dan het beste is)

 

6 juli     Vijfde wedstrijd Zomeravondcompetitie

Ondanks dat het weer de laatste dagen niet echt zomers is en de berichten niet veel verbetering toonden, was het toch nog wel redelijk toeven voorbij de zuivering op het achterste stuk. Een kleine sputter en de wind van achteren, die naarmate de avond viel, minder in kracht werd. Nadat een ieder zijn plek had ontdaan van riet en andere vegetatie kon er gevist worden. Voornamelijk zeer kleine vis en hier en daar een mooie voorn, een enkele brasem en Anno van Dam wist net voor tijd nog een mooi zeelt van ca. 2 kilo op de kant te krijgen. Het ging vanavond dus om de aantallen, 414 in totaal met een gewicht van 14,5 kilo. Winnaar Jan Brink wist daarvan 77 stuks van in het net te krijgen, gevolgd door Luit Knollema met 56 en 1340 gram en Erik Paas 58 stuks en 1200 gram.

 

4 juli      Update Zomeravondcompetitie

Daar het seizoen door de Corona perikelen begon met het cancelen van de eerste wedstrijden en alles nu een beetje in rustiger vaarwater is gekomen, hebben we gemeend om de Zomeravondcompetitie wat aan te passen.Voor meer informatie klik hier.

 

30 juni     Derde wedstrijd 55+

Ook vandaag is het niet te merken dat het zomer is, af en toe sputtert het wat en we zaten niet in de volle wind. Erger waren al die voorbij drijvende plantenresten waar menig visser in verstrikt kwam te zitten. Er werd gevist aan het "Padvinders-eiland" aan de Hoornse Dijk tussen Haren en Groningen. Het parcours staat bekend om de grote aantalen zeer kleine vis. Nu was het de kunst om, of veel kleine, dan wel op de grote vis te gokken. Uiteindelijk bleek dat Willem Bathoorn met 82 stuks en 1900 gram aan het langste eind trok, Nr.1. Marcus Rona werd 2de met 87 stuks en een totaal gewicht van 880 gram, goed voor de bonus van 2 heerlijke droge worsten voor het grootse aantal. Jan de jonge wist beslag te leggen op de 3de plek, 54 stuks en 780 gram. Dus aantal ging vandaag boven gewicht, Roelof van Dalen had het meeste gewicht in het leefnet, 2360 gram en 15 stuks en kwam daarmee tot een 8ste plaats.

 

9 juni     Vierde wedstrijd Zomeravondcompetitie

"The place to be" was vanavond de Oudemolensebrug richting Taarlosebrug, westzijde. Na al het mooie weer van de laatste dagen, leek het nu wel herfst. Harde windvlagen en een temperatuur waar wel weer een jas bij aankon. Bovendien dreven er in het kanaal grote plakkaten kroos, wier, alg en andere plantaardig ongemak. Maar er kon gevist worden, Jan de Jonge was de winnaar van de avond, hij had de juiste mix van aantal en gewicht (70,4), wat hem 1 punt meer opleverde dan Marcus Rona (69,4). Luit Knollema werd met 39 visjes en 1160 gram derde (62,2).

 

23 juni     Eerste wedstrijd 55+ koppelcompetitie

Aan de oevers van het Noord Willemskanaal, tussen Sluis III en de brug te De Punt oftewel tegenover Beuving, vond de eerste strijd in de koppelcompetitie plaats. Negen mannen hadden zich aangemeld om 4,5 koppel te vormen. met in achtneming van de Coronaregels kwamen de koppelgenoten onderling op ruim 4 meter uit elkaar, de koppels op 20 meter. Het weer was zomers warm, eigenlijk niets op aan te merken, de vangsten matig. De droge worsten waren voor Luit Knollema en Anne van Veen, zij wisten samen 38 vissen boven water te krijgen met een gewicht van 4260 gram. Jaap Janssens en Willem Bathoorn kwamen tot 31 stuks en 1300 gram op plaats 2 en 3de werden Anno van Dam en Jan de Jonge, 1640 gram en 19 stuks.

 

22 juni     Derde wedstrijd Zomeravondcompetitie

Het was een echte zomeravond, daar op de dijk tussen de Vriezerbrug en de Vriezerhoek, mooi weer en een zacht windje. Daar was gelijk ook alles mee gezegd, er werd haast geen vis gevangen. De 14 deelnemers van deze competitie wisten met z'n allen totaal nog geen 1400 gram boven water te krijgen. Vier man bleven op de hatelijke nul steken en bij 2 man sloeg de wijzer van de weegschaal niet uit bij hun gevangen visje. Winnaar had Nicky Kamping kunnen zijn, als hij bij zijn val in het kanaal in zijn eigen leefnet was gevallen. Ook vanavond was er een winnaar, "good-old" Marcus Rona was de man van de avond, 11 stuks en wel 320 gram, Raymon Timmer had het hoogste gewicht van de avond,  460 gram en 4 stuks, goed voor een 2de plaats. Als laatste op het podium vanavond, Luit Knollema, met 4 stuks en 140 gram op de teller, de 3de plek.

 

16 juni     Tweede wedstrijd 55+

De 2de wedstrijd van de 55+ vond plaats tussen beide sluizen. Op papier was gepland om achter de zuivering te vissen maar tot ontsteltenis van de uitzetploeg, Willem Bathoorn en Henk van Rein, zagen zij dat een andere groep vissers onze plaatsen hadden ingenomen. Na koortsachtig overleg en snel handelen werd besloten om het tussen de sluizen te proberen. Het werd niet wat we er van verwacht hadden ondanks het mooie weer. Jan de Jonge dacht spekkoper te zijn met een spiegelkarpertje van 1900 gram (20 pnt.) maar werd voorbij gestreefd door Luit Knollema, 17 stuks en 320 gram (20,2 pnt.). De 3de plaats was voor Willem Bathoorn, 12 stuks en 420 gram (16.2 pnt.) De kruimels waren voor de rest waarvan 5 vissers niet van de hatelijke nul afkwamen.

 

15 juni     Tweede wedstrijd Zomeravondcompetitie

Het was een aangenaam weertje daar tussen Sluis Vries en Bosch en Vaart aan het Noord Willemskanaal, van de regen die viel werd je niet eens nat. Het weer dus goed maar de grotere vis liet zich niet zien, Jan de Jonge wist 3 brasems in het netje te krijgen, de zwaarste was goed voor 1740 gram, zijn totaal van 4580 gram was goed voor de 1ste plaats. Luit Knollema kwam tot een 2de plaats met 77 kleine visjes met een totaal gewicht van 1040 gram, een gewicht dat ook Jan Brink ter weging bracht, hij had daar 28 vissen voor nodig. Door de 14 aanwezige vissers werden 281 vissen gevangen met een totaal gewicht van 11,5 kilo

 

8 juni     Eerste wedstrijd Zomeravondcompetitie.

Ook de zomeravondcompetitie is weer van start, de eerste 3 wedstrijden zijn komen te vervallen door de corona crisis. De temperatuur deed niet echt aan een mooie zomeravond denken, menigeen begon in korte mouwen maar alras moest de jas erbij aan. Handschoenen en een muts hadden ook niet misstaan. Het was een zogenaamde taaie visserij, 124 visjes werden uit het water getakeld, op zich niet slecht echter het gewicht van dit alles was net 8 kilo. Er is altijd wel 1 die er met de eer vandoor gaat en dat was vanavond Jan Brink, de kampioen van vorig jaar, liet dank zij de enige brasem van formaat en 26 kleine visjes, 2180 gram noteren.                                                                                     Anne van Veen (2) wist met 0,6 punt verschil Jan de Jonge net (3) voor te blijven.           

 

2 juni     Eindelijk is het weer zover.

Met enige vertraging i.v.m. de coronaperikelen zijn we vanmiddag begonnen met de 55+ competitie. Met de aanschaf van 2 weegdriepoten en het inachtneming van de regels opgemaakt in het protocol verantwoord vissen , toestemming van Federatie en Gemeente, was het bij het K.I. Station ( Vriezerbrug- Sluis Vries) the place to be. Na een zonovergoten middag met 16 deelnemers kwam er toch weer een uitslag uit de bus. Henk van Rein, op stek 2, had met 6940 gram en 11 vissen genoeg voor de 1ste plaats, zijn buurman Anne van Veen, op stek 1, had ook 11 stuks in het netje maar de weegschaal bleef bij hem op 4500 gram steken. de 3de plek was voor Kobus Koops met 1760 gram en 5 stuks. Als je 5 visjes en 180 gram had of 4 en 280 gram, was dit al genoeg voor een gedeelde 4de plaats (resp. Luit Knollema en Jaap Janssens) De rest zat het grootste gedeelte te wachten op de toeter van 16.45 uur.

Dit jaar gaat dus de nieuwe puntentelling bij de 55+ competitie in. Dit houd in No. 1 krijgt 1 strafpunt, no. 2 krijgt 2, no. 3 dus 3, enz tot en met No. 8 met 8 strafpunten, de rest krijgt 9 strafpunten en mensen die afwezig zijn 10 strafpunten. Zo blijft de achterhoede wat dichter bij elkaar.

 

28 mei     Hengelsportvereniging Tynaarlo Vries, 55+ en Zomeravondcompetities

Na lang wachten willen we dinsdag 2 juni beginnen met onze 55+ competitie en maandagavond 8 juni met de Zomeravondcompetitie ( hierover meer in de loop van de komende week)

Nu er een versoepeling van de regels is t.a.v. het coranavirus, kunnen we met inachtneming van het geldende protocol verantwoord vissen bij hengelsportverenigingen van 18 mei, weer in wedstrijdverband aan de waterkant vertoeven.

Belangrijk bij dit alles is de 1,5 meter afstand tot elkaar en hygiënemaatregelen.

De eerste wedstrijd van de 55+, is tussen Sluis Vries en de Vriezerbrug. Verzamelen t.h.v. het K.I.Station, het parcours zal tijdig uitgezet zijn en de commissie idem aanwezig.

Daar blijft U in de auto en wordt er op afstand geloot en rijdt U direct door naar uw stek en kunt deze beginnen op te bouwen. Om kwart voor 1 gaat de toeter en dan mag er gevist worden. Niet voor die tijd voeren!!!

We gaan er van uit dat U weer vist,  mocht dit niet zo zijn of op de te vissen datum verhinderd bent, geef dit dan tijdig door, dit met het oog op het uitzetten van de plaatsen.

Bij het einde van de wedstrijd gaat de toeter weer en kan er opgeruimd worden. De weegcommissie komt langs, U doet alleen de vis in de emmer waarna U de weer op min. 1,5 meter gaat staan. De weegcommissie plaatst de emmer/het net aan de driepoot en noteert het vangstgewicht, daarna wordt er geteld. U wordt verzocht om niet met de weegcommissie mee te lopen.

We rekenen ook op jullie gezonde verstand zodat wij niet als agenten moeten optreden. Niet naleven van de regels kan de vereniging € 4000.00 gaan kosten en de deelnemers € 390.00 per persoon  

Het aanspreekpunt betreft Corona zaken is Jan de Jonge, 06-33844415                                                                                                                                                                                                       

 

We zien U graag van af dinsdag weer aan de waterkant, de commissie 55+ 

Roelof van Dalen

0592-541449

Willem Bathoorn

0592-542374

Marcus Rona

0592-541348

Henk van Rein

06-14460804

Jan de Jonge

06-33844415

Luit Knollema

06-26848183

 

 

 

 

 

Mede naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen van de overheid om verdere verspreiding van het Corona-virus in te dammen, heeft het bestuur besloten om alle wedstrijden van de vereniging, tot 1 juni af te gelasten.

Dit betreft de zomercompetitie, de zomeravondcompetitie en de wedstrijden van de 55+.

 

Update coronavirus Sportvisserij Nederland

Op maandag 23 maart jl. maakte het kabinet bekend dat tenminste tot en met 1 juni alle evenementen – ongeacht groepsgrootte, aard en doel – verboden zijn. Hieronder vallen dus ook viswedstrijden, wedstrijdtrainingen, beurzen, cursussen, ledenvergaderingen en andere evenementen binnen de sportvisserij.

Sportvisserij Nederland hecht zeer aan de naleving van deze aangescherpte regels, omdat we net als iedereen willen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Sportvissers die toch willen gaan vissen om een frisse neus te halen, krijgen van Sportvisserij Nederland het dringende verzoek om maatregelen van gemeentes na te leven en hoe dan ook de volgende richtlijnen in acht te nemen:

- Áls je gaat vissen, ga dan in je eentje - ook als je met een boot het water opgaat.
- Kies je stekken liefst in landelijk gebied, zodat je weinig andere mensen tegenkomt.
- Houd je te allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter.

Blijf gezond

Dat de regels op dit moment zwaar voelen, is niet voor niets: ze zijn van groot belang voor onszelf en voor anderen. Houd je er dus aan en blijf gezond, dan kunnen we hopelijk snel weer als vanouds sportvissen.

 

 

 

De gegevens van 2019 zijn verplaatst naar het Archief