Roelof Koekoek, grote winnaar Vriezermarktconcours 2019 

Op zaterdag 19 oktober was het zover. De wedstrijd van het Vriezermarktconcours 2019 werd vervist in het Noord Willemskanaal,

nabij Yde de Punt. In 3 verschillende vakken werd er gestreden om de meeste vis in het net te krijgen.

Om 7:30 vertrokken uiteindelijk 68 vissers naar de waterkant om hun kunsten te vertonen.

Altijd jammer voor de organisatie en de vissers dat er op het laatste moment afzeggingen zijn, of dat er mensen gewoon niet komen opdagen…. 

Om 9:00 uur klonk het startschot, en werd het nodige materiaal richting het water gewerkt om de vis nieuwsgierig te maken.

 

Met name in vak C (vaste hengel) werd er direct veel kleine vis gevangen.

Variërend van dicht bij de kant tot op 13 meter, overal hetzelfde resultaat.

 

In vak B (feeder) bleef het eerst rustig. Ook hier was de vis die al gevangen werd, klein.

Het duurde tot +/- 10:30 uur voordat de grotere vis ook aandacht had voor de aanwezige voedingsstoffen.

 

In vak A (vrije hengel) was de keuze lastig blijkbaar. Er werd ongeveer 50/50 gekozen voor de feeder dan wel de vaste hengel.

Al werd hier wel direct de wat grotere vis gevangen met de feeder.

 

Naarmate de ochtend vorderde begon de wind meer aan te zetten, en kwam er af en toe een drupje water naar beneden.

Echt warm was anders… maar met de juiste kleding prima te doen natuurlijk!

 

Bij het eindsignaal om 13:00 uur, bleek na weging de volgende vangsten naar boven te komen:

 

Vak A, vrije Hengel:

1.   Jan Brink, 3050 gram

2.   Jan de Jonge, 2590 gram

3.   Steven Kamping jr., 2510 gram

 

Vak B, Feeder:

1.   Roelof Koekoek, 10140 gram

2.   Mark Post, 7220 gram

3.   Johan Gernaat, 5100 gram 

 

Vak C, vaste hengel:

1.   Jan Borgeld, 7680 gram

2.   Ronald Hammers, 4580 gram

3.   Jan de Pruis, 2960 gram

 

Met kop en schouders stak Roelof Koekoek boven de concurrentie uit tijdens het Vriezermarktconcours, dubbele cijfers.

Hij werd overal winnaar van deze editie van het Vriezermarktconcours, met meer dan 10 kilo vis!

 

Het bestuur van de HSV Tynaarlo-Vries bedankt een ieder die aan deze wedstrijd heeft buijgedragen en hoopt een ieder

volgend jaar weer te mogen begroeten op 24 oktober, zelfde tijd, zelfde plaats!

 

Klik hier voor de verdere uitslagen per vak.

 

 

 

                                                                                                   

    Bericht van de Hengelsportfederatie, IJsbaan Tynaarlo, het Maatschappijgat.                   

 

                                                                                                     

 

Naar aanleiding van bezorgde vissers en omwonenden over het lage waterpeil van de ijsbaan in Tynaarlo, is een medewerker van de federatie 20 september wezen kijken. Het waterpeil is extreem laag, maar nog niet zodanig dat er vis overgezet moet worden. Samen met de IJsvereniging Tynaarlo  houden we het in de gaten. Gelukkig is er regen voorspeld.

We verzoeken ieder om niet zelfstandig vis over te zetten en helemaal niet naar andere vijvers in de buurt, dit om verspreiding van eventuele ziektes te voorkomen. Als er vis overgezet gaat worden, gaat de vis naar het Noord Willemskanaal. Dit is met de waterschappen afgesproken volgens het droogteprotocol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

9 Juli, de laatste wedstrijd van de Zomeravondcompetitie. Er werd gevist op de steigers in het Havenkanaal te Assen. Door de aanleg van de "Fietssnelweg" moest er omgereden worden om bij het water te komen, het geen voor de    meesten geen groot probleem was. De kaarten moesten nog even goed geschud worden en er moest nog even opgelet worden. Toch wist Jan Brink zijn leidende positie, ondanks een 5de plaats, te behouden om zo zijn kampioenschap met nog een jaar te prolongeren. Bé Habing steeg nog een plaatsje door als 3de te eindigen deze avond, een 2de plaats in de eindstand was zijn deel. "Verliezer" van de avond was Raymon Timmer, de hele competitie mee aan de leiding, maar door een 10de plaats zakte hij naar de 3de plaats. De dagprijs was voor Jan de Jonge, die een karper van 8240 gram op het droge wist te krijgen, dit wat een karpervisser niet was gelukt. Na bevrijding van het nodige karpermateriaal, lijn, haak, lood enz. kan hij/zij weer vrij rond zwemmen.

 

Woensdagmiddag 19 juni, de 2de les "Hoe leer ik vissen" door hoofdmeester Anne van Veen. Op initiatief van de hengelsportvereniging Tynaarlo-Vries zijn de scholen in de Gemeente Tynaarlo aangeschreven waar een viscursus voor de jeugd aangeboden werd. Slecht 2 jongens uit Eelde ( Hugo en Raphael) hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Nadat ze bij de eerste les hun materiaal in ontvangst mochten nemen, zijnde hengel, snoer met dobber, hakensteker en peilloodje, kon er onder begeleiding van Anne en Luit Knollema de eerste oefeningen bij de waterkant gemaakt worden. Er werden die 1ste middag direct al door beide een 20 tal visjes gehaakt. De 2de les op een mooie warme zomerse dag, werden er weer de nodige visjes verschalkt. Door dat de jongens niet alleen oog voor hun eigen dobber hebben maar ook voor alles wat er om hen heen gebeurt wordt er nog wel een visje gemist. Ook blijkt dat als je te dicht aan de rand van de vijver staat en toch nog denkt dat je verder kunt, je pardoes in de plomp ligt, kopje onder tussen de waterlelies. Assistent van de dag was Jan de Jonge die de jonge cursist met een stevige zwaai weer op het droge slingerde. Over 14 dagen les 3, waar Anne uitleg geeft over het aanmaken en juist bevochtigen van het lokvoer.

niging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 Mei, de 3de wedstrijd van de 55+, locatie padvinderseiland, Hoornse Dijk nabij Haren. 12 Vissers bonden de strijd met elkaar en de elementen aan, een straffe wind uit het noorden blies dwars over het Noord Willemskanaal, daarbij was de temperatuur ook niet echt zomers te noemen. Er werden ruim over de 300 vissen boven water getild, van vele Alvers, Kolbleien, Voorntjes tot zelfs een Karper aan toe. Henk van Rein sloot de middag met een brede grijns af door o.a. een karper van 3 kilo aan de weegcommissie aan te bieden, met 3 goede resultaten staat hij aan de kop van het klassement.

Hij had het hoogste totaal gewicht van de dag, 5540 gram. Op plaats 1 vandaag Willem Middel met 3900 gram en 47 vissen, echter hij kam net 1 vis tekort om de extra prijs van de dag te winnen, 2 heerlijke droge worsten. Die gingen mee naar Tynaarlo, Roelof Pranger was winnaar, 48 stuks en goed voor de 3de plaats. Roelof van Dalen ging met de 2de plaats aan de haal, 4300 gram en 39 vissen, hij had zich niet verveeld.

 

 

 

29 April, ook de Zomeravondcompetitie is weer begonnen. De eerste wedstrijd werd vervist voorbij de inloop van de Drentsche Aa, voorbij de zuivering te De Punt. Er werd gevist van 18,30 uur tot 21.00 uur. Tijdens het wegen viel de duisternis al behoorlijk in. Totaal 16 vissers, die ruim 16 kilo bij elkaar visten. Winnaar werd Raymond Timmer met 2160 gram en 22 stuks, de 2de plaats was voor Bé Habing met 1480 gram en 21 stuks. Willem Middel  was met een gewicht van 1840 en 12 stuks 3de.

 

28 April, de 2de wedstrijd van de Zomercompetitie. De locatie: Schaaphok, het afwateringskanaal van Duurswold. De stijgende lijn zit er nu goed in, nu met 11 vissers aan het vertrek. Een mooi watertje met enige begroeiing, het was gelukkig droog, wel fris. De verwachtingen waren hoog gespannen toen we om 7.00 uur begonnen. Dit was een paar uur later heel anders, de vangsten waren bij de meesten zeer matig tot zeer slecht. Toch kon er wel een klassement worden opgemaakt mede door de vangsten van een aantal zeelten. De dagwinnaar was vandaag opnieuw Bé Habing met 7800 gram gevolgd door Albert van Rein met 6400 gram en 3de man Bart Wiechers  met 4840 gram.

 

 

 

23 April, ook de 55 plussers zijn aan hun competitie begonnen. Gevist werd er ter hoogte van de Oudemolensebrug richting Heidenheim aan de Oostzijde. Onder een stralende zon maar samen met een stevige wind en het gortdroge zand van de weg leek het bij tijd en wijle op een zandstorm.

Nieuw dit seizoen: We beginnen een kwartier eerder en eindigen ook een kwartier eerder, er wordt gevist van 12.45 uur tot 16.45 uur. Om toerbeurt is er per wedstrijd, voor de zwaarste brasem dan wel voorn, een extra prijsje te verdienen. Deze keer voor de zwaarste brasem, de volgende keer bij de Norgervaart voor de zwaarste voorn.

14 vissers melden zich voor deze wedstrijd waarvan er 4 met lege handen weer naar huis gingen.

Grote winnaar werd Anne van Veen met 14 mooie brasems, goed voor ruim 16 kilo. Daar zat ook de de dikste bij waarvoor Anne 2 heerlijke droge worsten voor in ontvangst mocht nemen. Op ruime afstand werd Willem Middel 2de met 12 stuks en 3,5 kilo. Roel van Dalen ving er 6 stuks met een gewicht van 2180 gram, goed voor de 3de plaats.

 

 

 

 

7 April, de eerste wedstrijd van de zomercompetitie, locatie het Hoendiep nabij Enumatil.

Mooi weer en een opkomst van wel 9 vissers, gaat het de goede kant op?

Hier bleek dat Bé Habing het beste uit de winterslaap gekomen te zijn. Een net vol hoofdzakelijk kleine vis,

met een totaal gewicht van 4800 gram was goed voor de overwinning.

Een tweede plaats voor Raymond Timmer(3500 gram) en de derde was voor Anne van Veen ( 3200 gram)