Kleine Vispas

 

De Kleine VISpas is het 'basisdocument' voor de sportvisser. De kleine VISpas wordt in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) uitgegeven door SportvisserijNederland. SportvisserijNederland zet zich met de opbrengsten uit de verkoop op verschillende manieren in voor een aantrekkelijke en gezonde visstand in de Nederlandse binnenwateren. De prijs van de kleine VISpas wordt vastgesteld door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De kleine VISpas is geldig van 1 januari tot en met 31 december. Jongeren tot en met 14 jaar hebben geen kleine VISpas nodig wanneer zij met één hengel en met een door de minister van LNV aangewezen aassoort vissen.

De regels die gelden bij het sportvissen in de Nederlandse wateren en nog veel meer informatie is te vinden in de brochure “Wat iedere sportvisser behoort te weten…”, die u ontvangen heeft bij de Sportvisakte. U kunt de digitale versie ook downloaden. 

U heeft een aantal mogelijkheden om de Sportvisakte aan te schaffen:

Heeft u eenmaal een kleine VISpas gekocht en uw gegevens goed ingevuld, dan kunt u de kleine VISpas in het vervolg, zonder extra kosten, rechtstreeks van SportvisserijNederland thuisgestuurd krijgen. Aan het eind van het jaar krijgt u daartoe een schriftelijke attendering en een acceptgiro op het adres van uw kleine VISpas toegezonden. Het is dus van belang dat u veranderingen in uw gegevens doorgeeft aan SportvisserijNederland.